14 Kasım 2017 Salı

Youtube’dan Para Kazanmak




Evde ek iş arıyorum ne yapabilirim diyenlere özel ek iş imkanlarını ve internetten para kazanma yollarını araştırmaya devam ediyoruz.

Birkaç gün önce İngiliz bir aile çocuklarıyla ilgili 57 saniyelik bir video paylaştı ve yalnız bu video sayesinde 150,000 dolar kazandı. Siz neden bu kazançlara seyirci kalasınız? İster bir ek iş olarak görün isterseniz de hobi… Youtube’a bir tek videolar yükleyerek hiç tahmin edemeyeceğiniz kazançlar elde edebilirsiniz.

İnsanların çoğu Youtube’dan nasıl para kazanılacağı ile ilgili daha çok bilgi almak istiyor. Sizde mevzuyla ilgili data almak istiyorsanız okumaya devam edin.

Yani özetlersek Youtube ortağı olarak Youtube’dan para kazanabilirsiniz. Videolarınıza reklamlar eklersiniz ve bu reklamlar tıklandıkça elde edilmiş gelirin belli bir yüzdesini almaya hak kazanırsız. Her 1,000 izlenmede 3 ile 10 TL arasında para kazanabilirsiniz.

Youtube ortağı olmak Adsense yayıncısı olmak benzer biçimde bayağı bir şey değildir. Aşağıda bunu iyi mi yapacağınızı gösteren bayağı adımlar vardır:



1 – AdSense hesabı açmış olduğunızdan kararlı olun

Youtube videolarınıza eklenen reklamlardan elde edilen kazanç ve istatistikler Adsense hesabınızda görüntülenir. İşte bundan dolayı bir hesap açmanız gerekir.

Teoride Adsense hesabı açmadan önce da Youtube ortağı olabilirsiniz. Fakat size tavsiyemiz önce Adsense hesabı açmanız ve daha sonrasında da Youtube ortağı olmanızdır.



2 – Youtube’daki izleyici sayınızı arttırın

Youtube kullanıcıları uygulamanızı değerlendirirken en önemli kriter olarak Youtube’da kaç seyirciye ulaştığınıza bakar. Ortalama olarak aşağıdaki rakamları önemserler:

en az 1,000 abone
tüm videoların en az 1,000 kere görüntülenmesi
minimum 10,000 kanal görüntüleme
Bunlar minimum rakamlardır. Bizler sizin yerinizde olsak bu rakamları beş ile çarparız.



3 – Tertipli olarak videolar yükleyin

Videolarınız viral olsa bile yalnız bir yada iki tane video yüklemeniz kabul edilme şansınızı düşürür. İşte bundan dolayı Youtube uzun soluklu çalışabileceği insanları arar.

Daha sık ve daha düzenli videolar yüklemeniz başarı şansınızı arttırır. Örneğin her gün yeni videolar yükleyen birinin şansı iki haftada bir yükleyenlere gore daha yüksektir.

Youtube ortağı olmak için başvurmadan önce minimum 100 video yüklemesi meydana getirdiğinızdan emin olun. ( bazıları 50 videonun kafi olacağını anlatmaktadır )



4 – Marka oluşturun

Bu adım çok lüzumlu değildir ancak kabul edilmenize yardımcı olabilir. Şunu ihmal etmeyin ki siz teknik esasları halletseniz bile Youtube ortağı olup olamayacağınıza başkaları karar verecek. Bir öteki ifadeyle ne kadar profesyonel gaslıkürseniz şansınız da o kadar artacaktır.

Pratik ipuçları:

Videolarınızı yayınlamak ve izleyicilerinizle daha çok etkileşimde bulunabilmek için bir web sitesi açın.

Güzel bir logo tasarlayın ve logonuzu her yerde kullanın.

Videolarınızda logonuzla beraber filigranda kullanın.

Videolarınız için ustalaşmış bir intro düşünün.

Daha ustalaşmış gaslıkmesi için Youtube kanalınızı özelleştirin.

İçeriğinizde telif hakkı ile korunan materyaller olmadığından kararlı olun.

Başvurunuzun geri çevrilmesine niçin olabilecek en önemli etkenlerden biri telif hakkı ihlalidir. Bu yüzden videolarınızın telif hakkı ile korunan materyaller içermemesi gerekir.

Buna görseller, grafikler, logolar, video klipler ve işitsel öğeler de dahildir. Örneğin izin almadan kullandığınız arka plan müziği bile reddedilmenize niçin olabilir.



6 – Youtube ortağı olmak için müracaat yapmak

Bahsettiğimiz adımları takip ettiyseniz müracaat için hazırsınız demektir. Bu işlemi Youtube ortak programı sayfasından yapabilirsiniz. Bir sürü insan müracaat meydana getirdiğindan başvurunuzun kabul edilmesi vakit alabilir sadece bir kere kabul edildikten sonrasında videolarınızda reklamlar kullanılmaya başlayacaktır.


Youtube, internetten para kazanmak isteyenler için mükemmel bir ek gelir fırsatıdır. Bizlerden size tavsiye bu ek gelir fırsatını değerlendirmek için süre kaybetmeyin. İyi şanslar!


EmojilerEmojiler