13 Kasım 2017 Pazartesi

İnternet Üzerinden Nasıl Para Kazanılır?



Biliyorsunuz ki günümüzde bir çok insan web üzerinden para kazanmak istemektedir. Sadece web üzerinden para kazanmak sanıldığı kadar basit bir iş değil. Öncelikle bu alanda para kazanmak için bir tercihte bulunmanız gerekiyor. Editör olabilirsiniz, makale yazabilirsiniz ya da bunları yönetecek sermaye sahibi olmayı tercih edebilirsiniz. Şimdi gelin beraber bu içeriğimizde sizlerle bu işin bazı püf noktalarını anlatmaya çalışalım.

İNTERNETTEN NASIL PARA KAZANILIR?

İnternet üzerinde artık günümüzde çok daha yüksek bir kitle var. Yani web kullananların sayısı yirmi yıl öncesine kıyasla çok arttı. Bu durumda da kuşkusuz internet üzerinden daha çeşitli yollar ile para kazanma imkanı olmasını beraberinde getirdi. İnternetten nasıl para kazanılabileceği hususunda öncelikle malum bir yanlışı düzeltelim; İnternet sitesi sahipleri, web sitelerine meydana getirilen tıklamalarla para kazanmazlar. Bir çok insan, bir siteye ne kadar çok tıklarsanız o sitenin o kadar fazla para kazandığını düşünür sadece bu yanlıştır. Tabi çok azca da olsa dolaylı olarak doğruluk hissesi vardır çünkü internet sitesine yapılan bol ziyaret sitenin kıymetini arttıracaktır ve site sahibine gelir olarak dönecektir. Ancak bilinen yanlış, siteye her girildiğinde site sahibinin o tıklamadan dolayı belli bir miktar para kazanmasıdır. Peki, web sitesi sahipleri ziyaret başına para almıyorlarsa, nasıl para kazandıklarına yanıt verelim.

GOOGLE ADSENSE VE TÜREVLERİ?

İnternet sitesi sahipleri, Google Adsense ve onun benzer biçimde reklam ağları yardımıyla para kazanıyorlar. Iyi mi yapılır sorusuna verilecek en direkt cevap budur. Örneğin bir web sitesine girdiğinizde kare şeklinde veya dikdörtgen şeklinde minik reklamlar görmüşsünüzdür. İşte o reklamlara tıkladığınızda site sahibi belli bir gelir elde etmiş oluyor. Doğal tüm reklamlar tıklama bazlı çalışmıyor. Bazıları da gösterim bazlı çalışıyor sadece gösterim bazlı olanlar yani pop-up reklamlar insanları çok rahatsız etmiş olduğu için pek tercih edilmiyor.

YOUTUBE ÜZERİNDEN NASIL PARA KAZANILIYOR?

İnternet üzerinden yalnız internet sitesi sahipleri para kazanmaz. Bununla birlikte bu alanda içerik yazan yazarlar, YouTuber denilen YouTube kanal sahipleri, SEO uzmanları ve daha bir çok insan da web üzerinden para kazanmaktadır. Günümüzde giderek tercih edilen bir alan olan YouTube üzerinden nasıl para kazanıldığı konusuna değinecek olursak da şunu söyleyebiliriz; YouTube üzerine yüklenen videolarda gösterilen reklamlara bağlı olarak video sahibi belli bir miktar para kazanmaktadır. Örneğin 1000 gösterim yaklaşık 0.2 Dolar olabilir yada çok daha düşük, çok daha yüksek bir meblağ da olabilir. Bu video içeriğiniz ve kanalınız ile doğrudan ilgilidir.


EmojilerEmojiler