25 Kasım 2017 Cumartesi

Bitcoin nedir ve nasıl kullanılır?




Bitcoin nedir? Bitcoin bir para birimidir. Sadece bu para biriminin gerçek hayatta bir karşılığı yoktur.  Bir merkez bankası yahut resmi bir kurumla ilişkili bir birim değildir. Kısacası dijital şu demek oluyor ki sanal âlemde olan bir paradır. Bitcoinle ilgili insanların çoğu yanılmaktadır. Peki bu Bitcoin dünya için neyi ifade ediyor? Nasıl kullanılmakta.

Bitcoin Amerikan in 2008 yılında mortgage krizinin akabinde ortaya çıkan Amerikan merkez bankasının genişleme yoluna gitmesiyle doğan dijital bir birim.

Bitcoin Madenciliğe Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bitcoin bir para birimidir.Bitcoin madenciliği kısa tabiriyle sanal komisyonculuktur. Bu düzenleme ile sanal olarak her para akışında bir miktar para komisyon olarak size kalır. Emlak islerinde olduğu şeklinde emlakçının ev bulması ve karşılığında komisyon alması vakaı Bitcoin madenciliği için en iyi örnektir.

Bitcoin madenciliğiyle uğraşmak emek ve vakit gerektirir. Geniş süreı olan kişilerdenseniz bu işi kovalamalısınız. Tam tersi yönde yeterince zamanınız yoksa bu sektörden uzak durmanızı öneririz.

2009 senesinde deneysel bir urun olarak deneye başlamış olan Bitcoin ile dünyanın obur ucundaki bir insana ödeme yapabilirsiniz. Bu paranın basımında kurumunda devlet herhangi bir rol oynamıyor. Para kendi içerisinde değerleniyor ve fiyatını arz ve talep belirlemektedir. Bu kolektif yapı web dünyasının aşina olduğu torent sistemine benzetmek olası görünmekte. Çünkü Bitcoin isi her kullanıcın bir ağ üzerinde yer almasıyla oluşuyor.

Nasıl Kullanılır?


Bitcoin açık kaynak koda haizdir. Bu uyulamaya bilgisayarınıza indirdikten sonrasında sanal bir cüzdan oluşturarak kullanabilirsiniz. Bitcoin alışveriş sitelerinde, değiş tokuş sitelerinde kullanabilirsiniz



EmojilerEmojiler