25 Kasım 2017 Cumartesi

Kendi işimi kurmak istiyorum diyenlere tavsiyeler




Girişimcilik dendiğinde derhal her insanın aklına belli bir işi başarmış,  çok yüksek bölgelere gelmiş, bir şirket kurmuş ve bu şirkette söz sahibi kişiler akıllara gelir. Aslında doğru olan bu bilgide biroldukça eksiklik vardır. Esasında yeni bir iş için ilk adımı atmakta bir girişimcilik örneğidir.



Yeni bir iş kurmak için öneriler
Kendinize ilişkin bir iş kurmak istiyorsunuz, sermayeniz var sadece ne tür işler yapabileceğinizi bilmiyorsanız işte sizler için altın değerinde öneriler. Bu işlerden hangilerinin sizler için uygun olduğuna kendiniz karar verebilirsiniz.



Beyazperde sektörünü düşündünüz mü?
5d cinema ile ayda 15-20 bin tl kazanmanız mümkün Film seyretmek ve izletmek sizler için keyifli olabilir mi? Hem eylenirken aynı zamanda para kazanmanın keyfinı çıkartın. Günümüzde yapılacak işler eski işlerin modernizasyonu olabildiği şeklinde yepyeni sıfırdan kurulacak işler şeklinde de olabilmektedir. Eski Yeşilçam filmlerinin modernize edilmiş bir şekli olan 5 boyutlu beyaz perde filmleri de bunlardan. Ancak bu 5 boyutlu filmleri bir film seyretme olarak düşünmeyin. Serüven odası şeklinde donatılmış bir odada izleyicilerinizi eğlendirebilir ve bundan yüksek oranda gelir elde edebilirsiniz. Ülkemizde alışveriş merkezler de çokça rastlanılan bu tür bölgelere sizde bir girişimci olarak yatırım yapıp yeni bir iş sahası oluşturabilirsiniz.

Alışveriş merkezler dışında yoğun yaya trafiklerinin olduğu caddeler yine bu iş alanı için tercih edilebilir yerlerden. Funpark olarak adlandırılan bu iş yardımıyla averaj olarak 10-15bintl arasında bir para kazanabilirsiniz. Sermayesiz işler kısmınde yer almayan bu iş sahasından yararlanmak için 200-250 bin dolar parayı gözden çıkarmanız gerektiğini de belirtelim.

Fatura tahsilatı ödeme noktası açın
Eskiler bilirler. Aybaşları geldiğinde başta bankalar olmak üzere birçok müessese önünde inanılmaz kuyruklar olurdu. Bu kuyruklar bazen metrelerce uzarken ayılanlar bayılanlar görmek olağan şeyler haline gelmişti. Ancak günümüzde teknolojik gelişmelere ödeme imkânları da dâhil oldu. Bu kuyrukların ortadan kalkmasına yardımcı olan kaynaklardan bir tanesi de fatura ödeme noktalarıdır. Bu noktalar yardımıyla bankalarda sıra beklemeden elektrik, su, doğalgaz faturalarınızı hemen ödeyebilirsiniz. Sizde düşük bir ana para ile bu tarzda bir fatura ödeme noktası açıp halkın hizmetine sunabilirsiniz.

Spor salonu açın
Çağın hastalıklarından birisi olan O bezite artık herkesçe bilinmektedir. Dünya geneli gün geçtikçe şişmanlamaktadır. Şişmanlamanın başlıca sebepleri arasında hareketsiz bir yaşam gelmektedir. Bu şekilde yaşamına bir hareket katmak isteyen kişilerin şehir hayatında pek fazla alternatif olarak seçebileceği seçenekleri yoktur. Bu seçimsizlik içerisinde yapılabilecek en iyi tercih spor salonları olarak görünmektedir. Sizlerde bu tercihi kendi lehinizde kullanabilirsiniz. Merkezi ve ferah bir ortamda açacağınız spor salonu için iyi sayılabilecek bir reklamla bol miktarda satın alan edinebilirsiniz.

İlk müşterilerinize karşı göstereceğiniz ilgi ve alaka yardımıyla kısa zamanda daha çok müşteri çekebilirsiniz. Bu aşfakat da sizlere tavsiyemiz salonunuz için bir alıştırmacı tutmanızdır. Çünkü salona gelecek olan müşterilerinizi yönlendirecek nasıl bir çalışma temposu içinde çalışacağına karar verecek işinin uzmanı olan bir yönlendiriciye ihtiyacınız olacaktır. Bu şekilde bir hocanız eğer olmazsa müşterileriniz kısa zamanda salonunuzun başıboş bulunduğunu düşünecek ve üye kaybı yaşayacaksınız.

Takı ve aksesuar fırsatlarını değerlendirin
hanımefendilerin takı ve aksesuarlara olan yoğun ilgisi sebebiyle takı ve aksesuar sektörü ülkemizde geniş bir kesime hitap etmektedir. Ek olarak bu alanda kar marjının %300-400 şeklinde rakamlara dayanması takı tasarım işlerini çok cazip kılmakta. Sizlerde bu sektörde kendinizi göstererek yüksek kar marjından faydalanabilirsiniz.

çağdaş büfeler açın

Eskiden büfecilik derhal her mahallenin sokak aralarında olan bir iş sektörü halindeydi sadece zaman içinde büyük avmlerin açılmasıyla kapanmaya zorunlu kılındı. Kapanmalarının başlıca sebepleri merkezi yerleşim yerlerin uzak olmaları ve müşteriler için büfeden alışveriş sonrası dinlenme amaçlı konaklayacak bir iskemle, tabure tarzında dahi eşyalarının olmamasıydı. Konum bu şekilde olunca müşteriler daha konforlu yerlerin açılmasıyla tek tek köhne büfeleri terk ettiler.

Sadece büfelerin terkedilmiş olması sizin bu sektörde olmamanız gerektiği anlamına gelmez. Daha modernize bir iş yeri açabilirsiniz. Üstelik bu iş yeriniz ana caddeler, otobüs duraklarına yakın olduğu vakit para kazanma şansınız çok daha çok olacaktır. Büyümeye oldukca açık olan bu pazarda sizlerde yerinizi zaman geçirmeden alın.


EmojilerEmojiler