14 Kasım 2017 Salı

İnternetten Sermayesiz Nasıl Para Kazanılır?



Bazen kariyer hayatımızda işsiz kalmış olduğumız dönemler olur. Elbette bu süre zarfında film seyredebilir, deniz kenarında uzun yürüyüşlere çıkabilir yada çocuklar eve gelene kadar bilgisayar oyunları oynayabiliriz. Ama kısa süre sonrasında tüm bunlar sıkıcı gelmeye adım atar. İşler tehlikeli sonuç olsa bile her vakit umut vardır. Can sıkıntısını gidermek için yaratıcı çözümler bulabilir ve biraz gelir elde edebiliriz. Bunu gerçekleştirmede interneti kullanmaktan daha iyi ne olabilir ki? Herhangi bir ana para olmadan da internetten para kazanabileceğiniz yollar var. Tek yapmanız gereken çıkar sağlayabileceğiniz potansiyel fırsatları bulmak ve iyi mi başlayacağınıza karar vermek.

İnternet Fırsatları


1. Güçlü yönlerinizin üzerinde durun. Gelir kaynağınızla bağlantılı şeyler icra ettiğinızda internetten para kazanmak çok daha kolaydır.

Örneğin; tertipli olarak blog yazarlığı yapıyorsanız, gelir yaratmak için Google AdSense kullanabilirsiniz. AdSense içeriğinizi çözümleme eder ve takipçilerinizle ilgili reklamları sayfanıza yönlendirir. Ne kadar çok takipçiniz olursa, AdSense de sizin için o kadar çok çalışır.

2.Bir servis sunun. Bir sürü şirket, mümkün olduğunca online çalışacak insanlara ihtiyaç duyuyor. çoğu zaman bu firmalar iş başına fazla ödeme yapmazlar, fakat hızlı ve hatasız çalışırsanız yabana atılmayacak bir gelir elde edebilirsiniz. Böyle bir iş için, aşağıda sunduğumuz iş fırsatlarına göz atabilirsiniz.

Online anketler: Tüketici bilgileri ve eleştirileri, firmaların karşılığında çok para ödeyecek olsa da sahip olmak isteyeceği inanılmaz değerli bir bilgidir ve bu verilerin büyük çoğunluğu online anketlerden sağlanır. Ne kadar çok anket doldurursanız, o kadar çok kazanırsınız. Detaylı data almak için tıklayınız.

Yazar olun: İnternet ortamı, okuyucularla hınca hınç dolu olan bir yerdir, şimdi siz de bunlardan birisiniz mesela. Okuyucuların en çok ihtiyaç duyduğu şey ise, yazarlardır. İnternette yalnız yazı yazarak 100 kelime başına 1 TL kazanabilirsiniz. Ne kadar çok ve iyi yazı yazarsanız, yazım dili kalitenize göre kelime başı ücretiniz terfi edecektir. Detaylı bilgi almak için tıklayınız.

2. Becerilerinizi satışa çıkarın. Ses ve film kurgulama kabiliyetiniz olabilir; etkileyici bir grafik tasarımcı olabilirsiniz; kim bilir en güçlü yönünüz program yazmak yada android telefonlar için insanoğluın hoşlanacağı uygulamalar hazırlamaktır. Becerilerinizi bilin ve onları para kazanma tabancaı olarak kullanın. Örneğin seslendirme yeteneğiniz var ise çocuklar için masal seslendirmesi yapabilirsiniz. Bu konuda informasyon almak için tıklayınız.

3. Satış ortağı olun. Herhangi bir şekilde takip edeni olan bir internet ağınız veya takipçisi bolca toplumsal hesabınız varsa, işinizi iyi yaptığınız takdirde, satış ortaklığına girerek iyi bir gelir elde edebilirsiniz. Detaylı bilgi almak için tıklayınız.

4. Yaratıcı olun. Her şeyden önce, internette para kazanma fırsatlarını araştırırken yaratıcılığınızı kullanın. Eğitiminiz ve iş deneyiminiz ne olursa olsun, insanların talep edeceği nitelikleriniz var. Google’ı açın, arama kutucuğuna birkaç kelime yazın ve yerinizi bulun!



Uzun Vadeli İnternet Kariyerinizi Planlamak

1. İleriye bakın. İnternetten gelir sağlamanın yollarını bulmak basit gibi görünebilir, sadece birazcık fedakârlık ister. Birazcık planlı olursanız süreci kontrol ederek para kazanmanızı kolaylaştırabilirsiniz.

2. Takvim uygulamanızı açın. İnternetten para kazanacaksanız, vakitınızı yönetme ihtiyacı duyacaksınız.

İçinde bulunduğunuz ayı görüntüleyin. Tüm o boş sayfaları görüyor musunuz? İşte burayı dolduracağız.

3. Haftalık planı açın. Şimdi, bir sonraki haftaya gidin ve Pazartesi gününden başlamak üzere, çalışmakla geçireceğiniz zaman dilimini işaretleyip takvime yazın.



Sabah bir arkadaşınızla kahve içecekseniz, öğlen markete gidecekseniz yada saat 16:00’da çocukları okuldan alacaksanız; yolda geçen zamanlarınızı ve dinlenme sürelerini de hesaba katarak gmeşhurk planınızı oluşturup, yazın.
Bu adımı haftanın her günü için uygulayın, ta ki takviminiz dolana kadar.
Öğle yemeği için kendinize minimumından 1 saatlik mola ayırmayı ihmal etmeyin. Gözlerinizin ve beyninizin dinlenmeye ihtiyacı olacak.
Bu sadece iş için ayırabileceğiniz süreyi planlamanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda internet kariyerinizi ilerletmeniz için extra zaman yaratıp yaratamayacağınızı da görmenizi sağlar.
4. Ihmal etmeyin; kalite, miktardan üstündür. Kariyerinizde ilerlemek, sıkı çalışmayı gerektirir, ama iyi bir zaman yönetimi, tüm gün boyunca kendinizi adayıp da, sonucunda aslabir işi tamamlayamamış olmaktan çok daha çok başarı getirir.

5. Son aşama enerjik biri olun. Yaradılıştan bu şekilde biri olabilir veya olmayabilirsiniz, ama web üzerinden çalışma konusunda uzmanlaşmak için bu çok önemli bir niteliktir. İnternet ortamında, kimse sizin iyi mi biri olduğunuzu bilmez. Ama siz bildiğiniz gibi. Motive olmanızda yardımcı olacak birkaç ipucunu sizinle paylaşmak istiyoruz.

Güne başlar başlamaz; ne iş meydana getirdiğinızı, niçin yaptığınızı ve nasıl bir başarı ümit ettiğinizi kendinize hatırlatın. Bunu hem bugününüz için, hem de kariyeriniz için düşündüğünüz tüm hedefler için yapın. Sonraki adımları yapmasanız da, bunu ne olursa olsun yapın. Bu sadece odaklanmanızı sağlamakla kalmaz, bununla birlikte sizi “çalışma” zihin yapısına sokar.
Sabahları sanki büyük bir şirketteki ofisinize gidiyormuş gibi, aynı saate kalkın ve hazırlanın. Alarmınızı kurun, egzersizinizi yapın, duş alın, tıraş olun, kahvaltı edin. İşe gittiğiniz zamanlarda ne yapıyorsanız, aynı rutine devam edin. Bu şekilde “Ev hâli”nden, “ustalaşmış” zihin yapısına geçersiniz.
Aralıksız 8 saat süresince masa başında oturmayın. Birkaç saatte bir veya önemli bir işi tamamlamış olduğinizde kalkın ve yürüyün. Son araştırmalar, tüm gün oturmanın çok sağlıksız olduğunu söylüyor. Rahatsızlandığınızda motive olmanız ve iyi iş çıkarmanız çok güç olur.
Özel yaşamınızı ihmal etmeyin. Kariyerinize odaklanmaya başladığınızda tüm enerjinizi bunun için harcamak dilediğiniz için, özel hayat kolayca ihmal edilebiliyor. Ama işinizin uzun vadeli bir sürece yayıldığını unutmayın. Aile ve arkadaşlar önemlidir, siz emekli olduktan sonrasında da onlar hayatınızda var olmaya devam edecekler.
6. Gerçekçi olun. Herhangi bir işe başlamak zor olsa gerek ve bir gecede sizi varlıklı yapmaz.Herhangi bir online iş fırsatını araştırırken, bu mevzuda dikkatli ve tedbirli olun. Gerçek olamayacak kadar iyi olan para kazanma yollarından uzak durun.



Kariyer Fırsatlarını Bulmak

1. Ne yapmak istediğinizi düşünün. Tutkularınızın peşinden gitmek her süre en iyisidir, örneğin; bir moda meraklısıysanız, modahakkında bir blog yazmaya başlayabilirsiniz ve böylece blogunuzda reklam satarak gelir elde ederken; bir taraftan da büyümeye devam edersiniz.

Gerçek bir iş hayatında olduğu gibi, web ortamında da yeni işe başlama ve yüksek gelirli profesyonel kariyer pozisyonları vardır. En alt adımdan işe başlama ihtiyacı duyabilir ve gittikçe konumunuzu yükseltebilirsiniz veya en tepeden de başlayabilirsiniz. Ama alanınızda fazlaca uzmanlığa ve tanınırlığa haiz değilseniz, en tepeden başlamayı beklemeyin.

2. Büyük düşünün. Şimdilik ihtiyacınız olan uzmanlığa ve tanınırlığa haiz olmayabilirsiniz fakat ileriye bakarsanız ve büyük düşünürseniz, şimdi başlamamak ve geleceğinizi inşa etmemek için bir sebep yok anlama gelir. Şimdilerde bayağı fazla çekiş gücü olan ve gelecekte de kariyer yapmaya kıymet olmayı sürdürecek birkaç online kariyer fırsatını sizinle paylaşıyoruz.

Yazılım mühendisleri: Bu orijinal “evden çalışma” mesleklerinden biridir ve yazılım mühendislerinin yanı sıra; bilgisayar mühendislerini, sistem yöneticilerini, teknik desteği, veri tabanı programcılarını, UX tasarımcılarını vb. Kapsar.

Yaratıcı sanatlar: Bu geniş kategori yazarları, blog yazarlarını, grafik tasarımcılarını, sosyal medya uzmanlarını ve en popülerleri olan web tasarımcılarını kapsar.

3. Bunun bir tecrübe etme yanılma süreci olduğunu anlayın. Ne çeşit bir online kariyere başlamış olursanız olun, başarılar ve başarısızlıklar olacaktır. Bunu kabullenin, ama umursamaz da olmayın.

Hatalarınızdan ders çıkarın ve bunu metotlarınızı değişiklik yapmak, üretkenliğinizi geliştirmek, kaliteyi artırmak veya dikkate alınması gereken eksiklikleri gidermek için kullanın.

İlerlemeye devam edin. Uzun soluklu ve kalıcı bir tanınırlığa sahip olabilmek için sebatkâr olmanın sizi ileriye taşıyacağını unutmayın.


EmojilerEmojiler