14 Kasım 2017 Salı

İnternetten para kazanmak mümkün mü?

Öncelikle sorunun cevabını vereyim. İnternetten iyi bir gelir elde etmek mümkün ve hatta hiç olmadığı kadar kolay. Bu makalede, online başarıdan ve online para kazanma stratejilerinden bahsedeceğim.

Öncelikle, internet üzerinden para kazanmak mümkün mü sorusunun niçin sorulduğundan bahsedelim. Tahminime göre, internet üzerinden hiç para kazanmadınız ve internet üzerinden para kazanan birini tanımıyorsunuz. Bundan dolayı de kafanızda bazı şüpheler var.

Unutmayın ki, bazı insanoğlu cesaretinizi kıracaklar. Evden ve internet üzerinden para kazanmanın geçmişte kalmış olduğunı söyleyecekler. Bunun artık mümkün olmadığını veya bugünlerde çok zor olduğunu çünkü rekabetin yoğun olduğunu söyleyecekler.

Peki, neden insanlar bu şekilde şeyler söylüyorlar? Bunun nedeni hiç bir vakit internet üzerinden para kazanamamış olmaları ve kaçırdıkları bir şey olduğuna inanmak istememeleridir.

Veya web üzerinden para kazanmayı denemişlerdir sadece başarısız olmuşlardır ve bundan dolayı de bunun “imkansız” bulunduğunu düşünüyorlardır.

Onları boş verin.

Dinleyin, internet üzerinden para kazanmak mümkün ve bir sürü insan ( doğal olarak ki, bende dahil olmak üzere ) bunu her gün yapıyor ve bir ayda binler, on binler, yüz binler ve hatta milyonlar kazanıyorlar.

Bana güvenin. Eğer doğru stratejiye haiz olursanız ve çok çalışırsanız, size garanti ederim ki internet üzerinden bir sürü para kazanabilirsiniz.



İnternet üzerinden para kazanmanın kilit unsuru



İnternet üzerinden para kazanmak isteyen insanların birbir çok ilk başlarda uygulanabilir ve güncel teknikleri ve stratejileri araştırırlar.

Bunu yaparsanız, size yeni fırsatlardan bahseden binlerce internet sitesi ile yüz yüze gelirsiniz. Sadece deneyimlere bakılırsa bu sözde fırsatların %99’u vakit kaybından başka bir şey değil.

Kilit unsur belirli bir program, eğitim kursu, akıl hocalığı, fevkalade bir yazılım sistemi veya buna benzer şeyler değil.

Kilit unsur İNANÇ. Bu dinsel bir şey değil. Daha çok eminlık ve kendinize inanmakla alakalı bir konum çünkü hangi stratejiyi denerseniz deneyin başlangıç aşamasında zorlanacaksınız.

İlk paranızı kazanmanız bir ay yada altı ay sürebilir ve erkenden pes ederseniz başarılı olmanız imkansızlaşır.

Şahsen ben ilk altı ayda üç bin lira, bir sonraki yıl 25,000 bin lira ve bir sonraki yılda hayatımda ilk kere altı sıfırlı rakamlar kazandım.

Burada anlatmak istediğim şey şu: internet üzerinden para kazanma mevzusunda başarılı olmak istiyorsanız aylar boyunca herhangi bir kazanç sağlamadan çok çalışmayı göze almanız gerekiyor.  İlerlemeye devam etmenin tek yolu da başarılı olacağınıza dair kendinize inanmanızdan ve kararlı olmanızdan geçiyor.

İnsanların birbir çok kendilerine yeteri kadar inanmıyorlar.

Bu bayağı yada açık bir konsept sadece insanoğluın %99’u kendilerine inanmıyorlar ve kararlı değiller.

Ben kişisel gelişim gurusu değilim. Sadece size önerebileceğim bir şey var. Napoleon Hill buna “yakıcı arzu” diyor. Başarılı olmak istediğinize hakkaten inanmanız gerekiyor. Kalbinizde yakıcı bir arzu olmalı ve bu yakıcı arzu hedefleriniz doğrultusunda harekete geçmenizi sağlamalı.

Napoleon Hill’in ” Düşün ve varlıklı Ol ” isimli kitabını derhal hemen her milyoner girişimci defalarca öğrenim görmüştür. Bu kitabı henüz okumadıysanız, bir an önce okuyun ve yakıcı arzu konseptine dikkat edin.

Evet, birazda web üzerinden para kazanmanın detaylarına girelim.



İnternet üzerinden para kazanmanın 3 seviyesi




Birinci düzeyOnline Fırsatlar: İnternet üzerinden para kazanmanın başlangıç seviyesi anketler doldurmak yada makaleler yazmak şeklinde şeyler karşılığında para kazanabileceğiniz meşru fırsatlar bulmaktır. Bana soracaktır olursanız, bu adımı atlayın çünkü çoğu vakit bu tür fırsatlar yeteri kadar para kazandırmıyor.

Bununla birlikte “yeterli para” öznel bir kavramdır. Benim için yeterli olan para sizin için yeterli olmayabilir yada tam tersi. Ancak şu da var ki bu tür fırsatlar bir şeyi ilk kez denemenin en iyi yollarından biridir. Bu sayede internet üzerinden para kazanıp kazanamayacağınızı belirleyebilirsiniz.

İkinci düzey Affiliate Pazarlama: Bana bakılırsa faaliyete geçmek için iyi bir nokta. Temelde, performansa dayalı pazarlama diyebiliriz. Bir şirketin internet sitesine ziyaretçiler yönlendiriyorsunuz ve bu ziyaretçiler ürün alırlarsa yada şirketin web sitesindeki formları doldururlarsa komisyon alıyorsunuz.

Bu komisyonlar, satış başına birkaç liradan birkaç yüz liraya kadar değişiyor. Sizin de tahmin edebileceğiniz benzer biçimde, bu affiliate komisyonlar bir araya ulaştığında bir sürü para kazanmış oluyorsunuz. Şunu bir düşünün:  Yönlendirdiğiniz her satıştan 100 lira alırsanız ve her gün beş satış yönlendirirseniz 500 lira kazanırsınız. Bu da bir senede 182,500 lira anlama gelir. Hiç de fena değil!

Affiliate pazarlamanın sırrı trafiği arttırma mevzusunda uzmanlaşmaktır. Sonuç olarak, bu affiliate tekliflerini göndermek için trafik deposuna ihtiyacınız olacak. Aksi biçimde hiç komisyon kazanamazsınız. Trafiği arttırmak karmaşa şeklinde görünebilir… Size gerçek dışı söylemeyeceğim. Bu konuda iyi olmak istiyorsanız,  çaba göstermeniz gerekiyor. Ancak ne kadar para kazanacağınızı düşünürseniz, ihtiyacınız olan becerileri öğrenme konusunda istekli olmuş olursunuz.

Bunu yapmanın bir sürü yolu var. En iyi yollardan biri e-posta abone sıralaması oluşturmaktır. Abone listenizde yeteri kadar insan var ise, tek bir teklif on binlerce lira kazanmanızı sağlayabilir.

Üçüncü seviyeÜrün Satıcısı: İnternet üzerinden para kazanmanın bir diğer yolu da ürün satıcısı olmaktır. Halka pazarlayabileceğiniz bir teklif yaratabilirsiniz. Gerçek para burada işte. Affiliate pazarlama ile haftada binlerce lira kazanma şansınız var ise, kendi ürününüz ile milyonlar kazanma şansınız var. Tabi ki bazı zorluklar var ancak icra ettiğinız şeyi iyi bilirseniz, kendi ürününüzden çılgın paralar kazanabilirsiniz. Diğer yandan sağlamda bir abone listeniz var ise, kendi ürününüzü kolaylıkla pazarlayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey pazarlamak için bir ürün yaratmak.

Diyelim ki beslenme ve fitness mevzusuyla ilgileniyorsunuz. Kilo vermek ve şekle girmekle ilgili bir e-kitap yazabilirsiniz. Unutmayın ki, en önemli şey pazar araştırması ve niş belirleme. Benzeri olmayan ve inovatif bir şey sunarsanız, ürününüzden bir sürü para kazanabilirsiniz.

Ne yazık ki, bir sürü insan kendi ürününü yaratmaktan ve kendini uzman olarak konumlandırmaktan çekiniyor.  Bir konuda uzman olmak zor bir şey değil. Aslına bakacak olursanız birden fazla niş pazar için rahatlıkla ürünler yaratabilirsiniz. Kendinize inanırsanız ve konfor bölgenizden çıkarsanız meydana getirdiğinız işte başarılı olmuş olursunuz.

Kendinize hakikaten inanıyor ve gerçekten para kazanmak istiyorsanız, kariyer yolu olarak web pazarlamayı şiddetle tavsiye ederim. Şunu unutmayın ki bütün bunlar süre, çaba ve iyi düşünülmüş bir oyun planı gerektiriyor. İyi şanslar!


EmojilerEmojiler