28 Kasım 2017 Salı

Az Sermaye İle Ne İş Yapabilirim?




Şu anki ekonomik durumlar yüzünden biroldukça insan kendi kaderini elinde tutmak ve geleceğini kontrol etmek istiyor. İnsanlar ana para koymadan veya az bir sermayeyle kurabilecekleri işleri araştırıyor. Aslına bakacak olursanız doğru informasyon birikimiyle aşağıdaki iş fikirlerinden birine az bir sermayeyle başlayabilirsiniz.

Özel koçluk veya kariyer koçluğu: özel koçlar yada kariyer koçları insanoğluın içlerindeki potansiyellerini en yüksek seviyeye çıkarmalarına yardımcı olan kişilerdir.





Toplumsal medya danışmanlığı: toplumsal medya çok popüler olsa da birçok insan hala toplumsal medyadan iyi mi faydalanacağını bilmiyor. Feysbuk, Twitter ve büyümekte olan öteki sosyal paylaşım ağları günümüz dünyasının tekrar tanımlanan pazarlamasıdır. Eleman aranıyor ilanlarına bir göz atın. Çoğu insan sosyal medyadaki görünürlüklerini arttırmalarına yardımcı olacak insanlar aramaktadır. Niçin bu insanlara yardımcı olmayasınız ve bununla beraber yeni bir kariyer yolculuğuna çıkmayasınız?

Düzenleyici: bilgi birikiminizden yararlanarak diğer insanların hayatlarını düzenleyebilirsiniz. Birilerinin yığın yapma yada düzenleme konusunda becerisi yoksa bu kişilerin hayatlarını organize ederek para kazanabilirsiniz.

İstilacı türdeki haşereler ile mücadele: biroldukça insan haşere hücumsından muzdariptir ve bu haşereler yalnız iki ayaklı olanlar değildir. Kötü kokulu böcekler ve teke böcekleri de mesele yaratan böcek türleri arasındadır. Ne yazık ki imha edicilerin çoğunluğu bu avcılarla iyi mi mücadele edeceğini bilememektedir.

Uygulama geliştirme: içinizdeki teknoloji sevgisini kullanarak başkalarının uygulamalar geliştirmesine yardımcı olabilirsiz. İşletmeler ürünlerini ve hizmetlerini halka doğrudan sunmanın yollarını aramaktadır. Bunu da sadece uygulamalar aracılığıyla yapabilirsiniz.

Özel yaşam danışmanlığı: 2005 yılından beri 500 milyondan fazla tüketicinin online kayıtlarına bir halde ulaşılmaktadır. İlerleyen zamanlarda bu rakamın artması umut ediliyor çünkü teknoloji yaşamımızın her alanına nüfuz etmeye devam ediyor. Özel yaşam danışmanları hem işletmelere bununla birlikte bireylere hizmet vererek gizli saklı tutulan tüm özel mevzuların korunmasına yardımcı olurlar.


Çevreci işletmeler için halkla ilişkiler: Ne yazık ki çevreci işletmeler sosyal mesuliyet noktasındaki girişimlerini nasıl kullanacaklarını pek bilmezler. Ağzınız iyi laf yapıyorsa ve ikna kabiliyetiniz yüksekse çevreci işletmelerin kendilerini pazarlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Yaşlı hizmetleri:azca semayeyle başlanacak işlerden biri de yaşlılara türlü hizmetler vermektir. İnsanların yaşam süresi uzamaya başladığından yaşlı popülasyonu da her geçen gün artmaktadır. Bu da bakıma muhtaç bir sürü insan olduğu anlamana gelir. Bu insanoğluın çocukları da çalışmak zorunda olduğundan birçoğu ebeveynlerine bakmaları için başkalarına ihtiyaç duyarlar. Siz de bu yaşlı insanlara bakarak para kazanabilirsiniz.

İkinci el: ekonominin durgun olduğu dönemlerde insanoğluın çoğu ucuz alışveriş yapmanın yollarını ararlar. Sizde bu butik pazarın avantajlarından yararlanarak “iyi kullanılmış” ikinci el ürünleri satabilirsiniz. Bu işe başlamak için envantere ihtiyaç duyacak olsanız da azca bir sermaye işinizi görecektir.

Düğünler için video ve fotoğraf çekimi: Fotoğraf çekmeyi seviyor ya da bu tür aktivitelere ilgi duyuyorsanız az sermaye ile yapabileceğiniz karlı bir işe haiz olabilirsiniz. İnsanlar düğünlerinin ve özel etkinliklerinin videolarının çekilmesini isterler. Bu pazar eskiye oranla tam kapasite çalışmaktadır. Yalnız bir kamera ve fotoğraf makinesine sahip olarak ve küçük bir eğitimle para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Özel gıda tedarikçisi: alerjisi olanların ve belli diyet kurallarına uyması gereken insanoğluın sayısı gün geçtikçe artmaktadır. İşte bu nedenle bu insanoğlu kendileri için uygun olan gıdaları ararlar. Bu tür gıdalar için olan talep oldukca yüksektir ve artmaya da devam edecektir. Az sermayeyle girebileceğiniz bu sektörde siz de bu büyük pastadan kendinize güzel bir pay alabilirsiniz.


EmojilerEmojiler