29 Kasım 2017 Çarşamba

Küçük İller İçin İş Fikirleri

Küçük İller İçin İş Fikirleri




Ufak bir şehirde yada ilçede yaşıyorsanız aslına bakarsak para kazanabileceğiniz daha çok iş fikrine sahipsiniz. Düzgüsel şartlarda yoğun illerde daha fazla rekabet var ve bu tür şehirlerde iş yeri kurmak için çok daha çok ana paraya ihtiyacınız var.

Sadece minik şehirlerde ve ilçelerde nispeten iş yeri kurmak daha uyguna halledilebiliyor. Ek olarak batı illerinde işe yarayan biroldukça iş fikri hızla ufak şehirlere yansımadığı için girişimciler için tam bir para kazanma ortamı oluşmuş oluyor.

Özellikle ufak şehirlerde yaşıyorsanız, batı illerine bir iş gezisi düzenlemenizi öneriyoruz. Temelde batı illerinde işe yarayan ve para kazandıran biroldukça iş fikri küçük şehirlerde de işe yaracaktır. Ek olarak belirttiğimiz üzere batı illerinde 100 bin lira maliyet oluşturan bir iş fikrini ufak bir şehirde 40 – 50 bin liraya kurabilirsiniz. Çünkü batıda işçi masrafları, kiralar, malzemeler, resmi evraklar vs. Daha pahalıdır. Ek olarak tüm bunlara ek olarak rekabet şartlarının çok yüksek olması sebebiyle buradaki dükkanların dekorasyonuna çok yüksek paralar gitmektedir. Ancak siz ufak şehirde daha düşük rekabet şartları için daha uygun bir dekor kullanabiliyorsunuz.

Küçük bir şehirde yaşıyorsanız, sizler için önerilerimiz içinde yer edinen iş fikirleri ise şehrinizde bulunmayan iş alanlarıdır. Örneğin birçok küçük şehirde yatırımcı şirketler, danışmanlık şirketleri, organizasyon şirketleri, internet şirketlerinde büyük bir boşluk bulunuyor. Tüm bunlarda mükemmel fırsatlarınız olacak ve bu tür şirketleri kurmak organize ettiğinüz kadar zor değil.

Özellikle eğlence sektöründe de bu tür şehir ve ilçelerde ciddi boşluklar var. İnsanlar eğlence sektörüne ciddi örutubet veriyor. Bundan dolayı bu sektöre icra ettiğinız yatırımlar için hayıflanmayın.


EmojilerEmojiler