15 Kasım 2017 Çarşamba

Evde Çocuk Bakarak Para Kazanma




Evde çocuk bakarak para kazanma özellikle çocuk seven hanımlar için ideal bir meslek. Çocuk bakımı önemli ve özen gerektiren bir mevzudur. Avrupa’da evde çocuk bakarak para kazanma yolunu seçenler, genç ve bu işin eğitimini almış hanımlar tarafından yapılmaktadır.

Ülkemizde de yaygın olarak meydana getirilen iş hemen hemen hepimiz tarafınca eğitimli olarak yapılıyor denilemez. Çocuk bakımı bilinç ve eğitim gerektiren bir iş olmakla birlikte deneyim de gerektirir. Çocuk bakma işi mevzusunda tecrübeli hanımların ya da daha kendi çocuklarını büyüttüğü için deneyim edinmiş kadınların yaptığı iş ev ortamında olduğu için bir çok avantajda sağlıyor. Gerek kendi evinde, gerek çocuğuna baktığı ailenin evinde çocuk bakan hanımlar, ev ortamında rahat hareket ete imkânına da haiz oluyorlar. Bir ofiste benzer biçimde hiyerarşik yahut resmi ilişkiler olmadan, çocuk uyuduktan sonra evde tv izleme, kitap okuma veya dinlenebilme benzer biçimde imkânlara haiz olan hanımların çoğunluğu bu işi severek yapıyor.



Hem rahat ev ortamında dinlenerek, istediği şeklinde hareket ederek hem de karşılığında para kazanarak çalışma hayatına atılan çocuk bakıcılarının tamamı bayanlardır. Bayların çocuk bakabilmesi daha zor ve alışılmış bir şey değil. Eğer erkek çocuk bakıcısı var ise bile istisnadır ki istisnalar da kaideleri bozmaz. Her hangi bir mesleği olmayan, daha önce herhangi bir alanda iş tecrübesi olamayan fakat çalışma yaşamına atılmak isteyen kişiler için çocuk bakma fikri oldukça mantıklı. Tüketimin değil de üretimin parçası olmak isteyen hanımların mezuniyet belgesi ya da eğitim almış olmasa da tecrübeleri var ise yapacakları bu iş sayesinde ayakları üzerinde durabilme imkânları da doğmuş oluyor. Artık ülkemizde de kurslar, seminerler, hatta üniversite de bölümleri olan çocuk bakımı, genç çocuk bakıcıları için diplomalı olmaları şansı da veriyor. Dolayısıyla buna bağlı olarak alacakları maaş da yükseliyor.


EmojilerEmojiler