20 Temmuz 2018 Cuma

İstanbullulara Müjde! Mahmutbey'deki Trafik Sorunu Yıl Sonunda Çözülüyor





İstanbul'da sürücülerin kabusu olan, az daha günün temas saatinde trafik yoğunluğu yaşanan Mahmutbey kavşağında yoğunluğu azaltması muhtemel yolların yıl sonuna büyüklüğünde açılması planlanıyor.
Iblağ ve Enfrastrüktür Bakanlığı, Mahmutbey kavşağındaki gidiş geliş yoğunluğunun yıl sonuna kadar azalacağını açıkladı. Trafiğin rahatlamasını sağlayacak TEMA Otoyolu'nun Çatalca ayrımı ile Kuzey Marmara Otoyolu Odayeri kavşağı beyninde 45 kilometrelik güzergahta süren icraat, havadan görüntülendi.
İŞ SAATLERİNDE SÜRÜCÜLER PRINT ANLAR YAŞIYORDU
TEM Otoyolu Çatalca Ayrımı ile Yıldız Marmara Otoyolu Odayeri Kavşağı ortada yapımına devam edilen 45 kilometrelik güzergahtaki çalışmalar havadan görüntülendi. Çetince Odalık Doğruca Köprüsü'nü kullanma zorunluluğu mevcut aheste tonajlı araçların faktör olduğu trafik yoğunluğu, özellikle gelişim saatlerinde sürücülere edisyon anlar yaşatıyor. Bakir yolların açılmasıyla İstanbul'da trafik yoğunluğunun bildirme çok yaşandığı yerlerden biri olan Mahmutbey kavşağının sene sonuna kadar rahatlaması bekleniyor.
TRAFİK YOĞUNLUĞUNU OKKALI ORADAN AZALTACAK
Ulaştırma ve Enfrastrüktür Bakanlığı'na vabeste Karayolları Umumi Müdürlüğü (KGM) eliyle yapılan açıklamada, Yıldız Marmara Otoyolu Projesi Yapıncak-Odayeri Kesimi ve Çatalca- Subaşı Izzet Yolu'nun yıl sonuna kadar tamamlanmasına müteveccih çalışmaların bitmeme ettiği belirtildi. Ağır Sıklet tonajlı araçların sene sonuna kadar açıklaması muhtemel yollara yönlendirilmesiyle, Mahmutbey'birlikte yaşanan miftah trafiğinin bile azalacağı kaydedildi.
"YIL SONUNA TAMAMLANMASINA YÖNELIK ÇALIŞMALAR BITMEME ETMEKTEDİR"
KGM yoluyla yapılan kayıtlı açıklamada, şöyle denildi: "Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Kınalı-Odayeri Kesimi ve Çatalca-Subaşı Büyüklük Yolu'nun 2018 yılı sonuna kadar tamamlanmasına müteveccih icraat bitmeme etmektedir. TEMA Otoyolu Çatalca Ayrımı ile Yıldız Marmara Otoyolu Odayeri Kavşağı beyninde yapımına devam edilen yolların uzunluğu 45 km olup, söz konusu otoyol ve bölünmüş sefer standardındaki büyüklük yolunun tamamlanmasıyla, tehlikeli pusat trafiğinin bu yollara yönlendirilmesi cins olabilecek ve TEM Otoyolu Mahmutbey mevkiinde yaşanan trafik yoğunluğu azalacaktır."


EmojilerEmojiler