14 Ağustos 2018 Salı

TÜSİAD ve TOBB'dan sıkı para politikası talebi


Döviz kurlarındaki yükselişin ardından TÜSİAD ve TOBB ortak açıklamada bulundu


TOBB ve TÜSİAD, kurun istikrara kavuşması için daha sıkı bir para politikasına geçilmesi gerektiğini açıkladı.

TOBB ve TÜSİAD’ın gerçekleştirdiği istişareler sonrası idareli duruma ilişkin yaptığı karşılıklı açıklamada şöyle denildi:

"“Hükümetin açıkladığı idareli programın hedefleri ve alınmakta olan önlemlerin başarısı için iş dünyası azimle yardım olmaya kararlıdır.
Son dönemde karşılaştığımız finansal zorlukları milletimizle dayanışma içinde aşacağız.
Türkiye ekonomisinin temelleri sağlamdır ve bu süreçte hakiki sektörümüzün üretim ve istihdam kapasitesinin korunması son derece büyük yük talep etmektedir.
Ülkemiz ekonomisinde lüzum küresel gelişmeler, gerekse iç dinamiklerimiz nedeniyle hassas bir dönem içerisindeyiz.Bu durumun hakiki ekonomi üstünde daimi bir etkiye niçin olmaması için zorunlu tedbirlerin gecikmeden alınması ve şu adımların atılması gerektiğine inanıyoruz:
Merkez Bankası’nın dün sabahleyin likidite yönetimi için attığı olumlu adımların yanısıra, kurun istikrara kavuşması için daha sıkı bir para politikasına geçilmesi,
Sıkı para politikasını destekleyecek tasarruf tedbirlerini içeren maliye politikasının en kısa sürede açıklanması,
Enflasyonun kalıcı olarak düşürülmesi için güven verici maddesel bir yol haritasının bir lahza önce hazırlanması,
En önemli hesaplı partnerimiz olan Avrupa Birliği ile ilişkilerin her yerde olumlu çerçeveye kavuşturulması,
ABD ve Türkiye’nin mevcut sorunların stratejik ortaklık çerçevesinde diplomasi aracılığıyla ve ivedilikle çözülmesi için mücadele göstermeye devam etmesi.
Meslek dünyası olarak, gerekli önlemlerin uygulanmasıyla, ekonomimizin baştan dengelenerek sürdürülebilir büyüme sürecine çabucak döneceğine inancımız tamdır."
Sayfada bulunan bilgiler öğüt niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı zarfında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.


EmojilerEmojiler