17 Mart 2021 Çarşamba

Evinizde Oda Kiralayarak Para Kazanın

 


Sermayeniz yoksa ve ekstra aylık gelir elde etmek istiyorsanız, sizin için harika bir fikrimiz var. Evinizde bir oda Yerli ve yabancı turistlere kiralayarak hayal edilemeyecek rakamlarda para kazanabilirsiniz.

Elbette takip etmeniz ve dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.

Evinizi veya evinizde bir oda kiralayarak para kazanmaya başlamaya hazırsanız yazımızı okumaya devam edin.

Oda veya ev kiralamanın avantajları

Şimdi kazanın. Çarşaf ve havluları temizleyerek bu işe yatırım veya sermaye olmadan başlayabilirsiniz. Zamanla bu fikri beğenirseniz, eviniz için daha iyi şeyler satın alabilir ve fiyatı artırabilirsiniz. Sahip olduğunuz bir şeyden kolayca para kazanabileceğiniz zaman harikadır.

Para! Önümüzdeki ay tatile gidiyoruz ve birisi evimizi bir aylığına kiraladı. Bu para iki uçak bileti ve tatil masraflarımızı karşılamaya yeter. Bu ne kadar harika? Tatile gittiğimizde aylık kiracı bulmak bir mucize gibi. Büyük bir şehirde yaşıyorsanız, tatildeyken evinizi kiralamak daha da kolay.

Bir oda veya ev kiralamanın eksileri

Gizlilik kaybolur. Konuklar bütün gün dinlenmek isteyebilir ve hiçbir şey yapmayabilir. Bütün gün çevrenizdeki yabancılarla romantik bir şekilde yemek yiyemezsiniz, balkonunuzda sessizce oturamazsınız, böylece özel bir hayatınız olmaz.

Çok zaman alıyorlar. İnsanlar bilmedikleri bir yerdeyken, her zaman yardım istiyorlar, konuşmak istiyorlar ve belki de 100 kez duyduğunuz bir hikayeyi yeniden anlatıyorlar. Bulaşıkları temizlemek ve yıkamak için, onlardan sonra yatmak ve onlar kahvaltı yapmak istemeden kalkmak zorundasınız.

İnsanlar sizi bir seyahat acentesi olarak görüyor. Nerede olduğuma dair ipuçları vermeyi seviyorum, ancak olay gününüzü nasıl planlayacağınıza dair küçük ayrıntılara gelince sıkıcı oluyor.

Bazıları beş yıldızlı otel hizmeti bekliyor. Bir çift, her gün dört yastık ve havlunun değiştirilmesini istedi. Koşullarınızı belirlemeniz ve temiz olmanız gerekir. Ekstra havlu ve yastıklar beni rahatsız etmedi, ancak yatağa gitmem ve temizlemek için daha fazla zaman ve para harcamam istendiğinde gelirim azaldı.

Samimiyet istismara yol açabilir. İnsanlara kuyudan çıkan suyun temiz olduğunu ve kullanabileceklerini söylediğinizde dışarıdan su almıyorlar ve son damlasına kadar kullanıyorlar. Bir kahve kupası düşürüyorlar ve kupanızı sırf beğendikleri için raftan alıyorlar. Her şeyi sınırlamalısın. Senin yerin neresi, yerin neresi, ne yiyebilirsin, ne içebilirsin vs.

Birinin onları kırabileceği çok değerli şeyiniz varsa, temizlik hastasıysanız veya başkalarının çocuklarının etrafınızda dolaşmasını istemiyorsanız, evinizdeki odaları kiralamak sizin için bir seçenek değildir. Ancak yine de çözümler var. Değerli eşyalarınızı çıkarabilir veya giriş alanını misafirler için rezerve edebilirsiniz.

Planlar değişecek. Ev sahipliği yaptığım bir çift, tüm yemekler pişerken ve hazırken yemeklerini iptal etmişti. Şiddetle gülümsedim ve "Hayatın için teşekkür ederim" dedim ama bir an için onu boğmak istedim. Ertesi sabah bir araba istediklerini söylediler ve arabamı öğleden sonra saat ikide kiraladılar. Görünüşe göre mesai saatinden indiler ve öğleden sonra beşte geldiler. Omuzlarını silktiler ve "Biliyorsun, biraz dolaştık" dediler. Onlardan fazladan para istediğimde şikayet ettiler. Bu insanlar kazancınızı tüketebilir. Bu deneyimden sonra tek seçenek maaşınızı artırmaktır.

Bazı insanlar sorumsuzca hareket ederler ve yetişkin olduklarını unuturlar. Bu durumda mülkünüzle neler yapabileceklerini hayal edebiliyor musunuz? Tuvalet kağıdını yanlarında götürenler bile var.

Evet, önceki müşterilere çok kızgınım gibi görünüyor. Ancak ... Kazandığım para çok iyiydi ve yeni arkadaşlar da edindim.

Evimdeki bir oda için ne kadar para kazanabilirim?

Aslında ne kadar kazandığınız şehre, konumuna ve evinizin durumuna bağlıdır. Rakamları kullanmak için ortalama aylık geliriniz 500-1500 TL arasında değişecektir. Bu rakam, temizlik ve diğer masraflarınızı ödedikten sonraki net gelirinizdir.

Bununla birlikte, bu tür bir kiralama işinin yasal bir gri alan olduğunu unutmayın. Otel veya kayıtlı bir işletme olmadığınız için, kazançlarınızı nasıl bildireceğinizi öğrenmeniz gerekir.

Nasıl kiralayacaksınız?

Öncelikle profesyonel bir işletme yöneticisi olarak hangi odayı kiralamak istediğinizi ve hangi konsepte kiralamak istediğinizi düşünmelisiniz. Kiralamak istediğiniz odaya karar verdiğinize göre, artık bir müşteri bulma zamanı. Bunun için kullanabileceğiniz en popüler web siteleri airbnb, sahibinden ve booking.com'dur.

Yönetmesi çok kolay olduğu için genellikle müşteri bulmak için Airbnb kullanıyorum. Evinizde bir yatak odası veya tüm evi kiralamak istiyorsanız tek yapmanız gereken Airbnb web sitesine üye olmak ve profilinizi oluşturmaktır. Profilinizi oluştururken kendi bilgilerinizi, kiralamak istediğiniz evin veya odanın fotoğraflarını, konaklayabileceğiniz kişi sayısını, evinizin adresini ve istediğiniz fiyatı ekleyin. Türkiye'den ve dünyadan Somriu, kiracılarınız, zamanı iki ayaklı bir arkadaş olarak görecek, faturalar gelecektir.

Airbnb, misafirden% 10 yönetim ücreti ve ev sahibinden% 3 yönetim ücreti alır. Para, check-in işlemine kadar tutulacak ve ardından banka hesabınıza aktarılacaktır.

Booking.com ise ev sahibinden% 15 idare ücreti almaktadır.

Her iki web sitesinde de tonlarca fotoğraf ve açıklama ile daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Kısa ve tatlı olun, ama her şey. WiFi, çamaşır makinesi, ortak mutfak var mı, insanlar buzdolabını kullanabilir mi, yoksa küvet veya duş kabini var mı? Ulaşım nasıl? Çoğu insan araba kiralamadığına göre, evinize toplu taşıma kullanarak gidebilirler mi?

Yine de çoğu insan bu soruları sorduğundan, tüm bu soruları profilinize yerleştirmek, e-postada kendinizi tekrar etmenizi engelleyecektir.

Her iki web sitesi de kontenjanınızı ve ücretlerinizi güncel tutmanızı istiyor. Düzenli olarak güncellemek için bir not yazdığınızdan ve yazdığınızdan emin olun. Bu şekilde, arama motorunda üst sıralarda yer alabilir ve ek rezervasyonları iptal etmek zorunda kalmazsınız.

Daha fazla para kazanmak için

Ek hizmetler sunarak gelirinizi katlayabilirsiniz. Misafirleriniz için yemek pişirebileceğinizi söylemek karşılığında size ekstra para kazandırabilir. Ayrıca müşterilerinize gerekirse arabanızı kiralayarak şehri keşfedebileceklerini bildirebilirsiniz.

Odayı ucuza kiralayabilir ve ek şeyler için ücret talep edebilirsiniz. Bir hafta boyunca yer kiralayan bir iş adamının kuru temizleme, yemek ve havalimanına gidiş geliş gibi ek ihtiyaçları olabilir.

Yeni Yıl Arifesinde, Resmi Tatillerde ve diğer uzun resmi tatillerde fiyatlarınızı artırabilirsiniz.

"Sermaye olmadan nasıl para kazanabilirim?" Sermaye dışı özel işleri ve para kazanma fırsatlarını keşfetmeye devam edeceğiz.

İlgini çekebilir

Airbnb ile para kazanın
İşinizden Ayrılmayı Ödeyene Kadar Ekstra Gelir Kazanmanın 5 Yolu


EmojilerEmojiler