27 Ağustos 2018 Pazartesi

Türkiye'de egemen para politikası uygulanmalı


Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann, Türk ekonomisindeki sıkıntıları gidermenin yolunun...


Almanya Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann, Berlin’de tanıdık olmayan basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), varlık alımını içeren idareli teşvik programını sonlandırmasının, Euro Bölgesinde para politikasının normalleşmesi sürecine doğru birincil adım olduğunu söyledi.
ECB’nin normalleşme sürecinin aşamalı olarak önümüzdeki birkaç sene süreceğini anlatan Weidmann, geç kalma konusunda uyarıda bulundu.
İsmi ECB’nin gelecek başkanı olarak gündeme gelen Weidmann, gelişmekte olan ülke ekonomilerindeki risklerin daha artı önem kazandığını belirterek, Türk ekonomisindeki sıkıntıları gidermenin yolunun, sağlam, sorumlu idareli ve finansal politikalar izleyerek, fiyat istikrarı için bağımsız para politikaları uygulamaktan geçtiğini savundu.
Küresel ekonomik görünümde belirsizliklerini arttığının altını çizen Weidmann, “Bilhassa dünyanın iki en büyük ekonomisi Çin ve ABD’nin sürüklediği küresel hesaplı artış canlı kalmaya devam etmekte. bununla beraber, siyasi riskler artıyor. Özellikle de milletlerarası ticaret çatışmalarının artma riski.” değerlendirmesinde bulundu.
Sayfada bulunan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.


EmojilerEmojiler