14 Kasım 2017 Salı

Online bir iş kurup uyurken de para kazanmaya ne dersiniz?



Uykunun derinliklerindeyken de para kazanabileceğinizi biliyor muydunuz? Evet bu çok basit olmasa da mümkün. Bunu mümkün kılan büyülü kelimemiz ise pasif gelir.

Online bir iş kurarak sistemin otomatikman işlemlere, para akışına izin vermesine ve işin başlangıcında bizzat bulunmadan işin büyümesine izin vererek eylemsiz gelir elde edebilirsiniz. Pasif gelir elde etmek için sürekli sıkı çalışmak zorunda değilsiniz. Yalnız, insanların ihtiyaç duyacağı kaliteli bir ürün veya hizmet yaratmak için ilk başlangıçta sınırlarınızı zorlamanız gerekli. Ancak başlangıçta göstermiş olduğunuz bu emeğin meyvesini ileride fazlasıyla toplayacağınızdan emin olabilirsiniz.

İlk başlarda haftada 80-100 saat çalışmanız gerekebilir. Internet sayfası hazır fazlaca içeriğe bağlı olmak üzere site kendini döndürmeye başlayacaktır. Oluşturduğunuz siteye ve sitenizde verdiğiniz hizmetlere nazaran yılda 10 bin – 100 bin TL arasında değişen rakamlarda bir gelir elde edebilirsiniz.

İşte sizlere, uyurken para kazanmanıza olanak tanıyacak 10 tane tavsiye:



1. Başlamadan önce kendinize sorun: “Bunu yalnız para için mi yapıyorum?”

eylemsiz gelir elde edebilmek büyük oranda takipçilerinize bağlıdır. Para kazanmayı, onlara hizmet etmekten daha önemli bulduğunuzu fark ederlerse başarılı olamazsınız.  Niyet, her vakit insanlara yardım etmek ve onlara bir şeyler sunmak olmalıdır. Bunun sonucunda güzel paralar kazanabilirsiniz.



2. Önceden ciddi anlamda süre harcamaya hazır olun.

Bir gecede başarılı olmak diye bir kavram yok. Öncesinde ciddi anlamda çalışmak ve zaman harcamak gerekiyor. Örneğin Angry Birds çok kısa sürede başarılı olmuş gibi gaslıkebilir, sadece Angry Birds, Rovio’nun ürettiği 52. Oyundur. En başarılı olacak projenize takipçi edinebilmek için 1.5 yıl çalışmanız gerekebilir.



3. Ürünü ortaya koyduktan sonra işiniz bitmez.

“%100 eylemsiz gelir diye bir şey yoktur. Emlak sektöründe bile malvarlıklarınızı yönetmeniz gerekir. Borsada bile portfolyonuzu yönetmeniz gereklidir. Online iş söz mevzusu olduğunda %100 pasif gelir diye bir şey yoktur. Eylemsiz gelirin tanımı “sistem geliştirmek” ile alakalıdır. İnsanların sitenizi sürekli olarak ziyaret etmesini, devamlı bir trafik olmasını istiyorsanız takipçilerinizi bu mevzuda doyum etmeniz gerekir. Kısaca öncesinde ciddi manada vakit harcamanız, daha sonrasında ise bu harcanan zamanla ortaya konan içinde ne olduğu beslemeniz gerekir. ”



4. Doğru pazarı bulmalısınız.

İnsanların çoğu herkese hitap eden bir iş kurma izini sürer. Ancak her insana hizmet etmeye çalışmak, aslen kimseye hizmet edememek demektir. Bu yüzden spesifik bir alana yönelmeli ve deneyimleriniz, eğitiminiz ve tutkunuz doğrultusunda bu alana yoğunlaşmalısınız. Kazancınız, bu takipçi kitlesine ne kadar iyi hizmet sunabildiğinizle doğru orantılıdır. Yazdıklarınız onlarda ne kadar yankı uyandırırsa o kadar çok kazanç elde etme şansınız vardır.



5. İşe girişmeden önce, 3-4 yıl sonrasını düşünün.

Bundan 3-4 yıl sonrasında da içerik ürettiğiniz konudan gene aynı derecede keyif alacaksanız bu sizin başarılı olma ihtimalinizi artırır.

6. İnsanlara iyi mi hizmet edildiğini araştırın ve açığı doldurmaya çalışın.

Rakiplerinizin olması gözünüzü korkutmasın. Rakiplerinizin olmasının icra ettiğinız işin onay edilmesi anlamına geldiğini söylüyor. öteki blog yazarlarını rakip olarak değil, arkadaş olarak görün ve onlardan faydalanın.

Sadece sizi özel kılan şeyi bulmalısınız. Piyasada eksikliği hissedilen şeylerden iyi mi istifade edebileceğinizi düşünmelisiniz.



7. Platformunuzu kurun.

Faaliyet göstereceğiniz alanı seçtikten sonrasında, iletiınızı iletebileceğiniz bir platform kurun. Blog olabilir, youtube kanalı olabilir, podcast olabilir… hayran (fan) kitlenizi bu şekilde meydana getirmeye başlayabilirsiniz. İşinizin finansal olarak yürüyebilmesi için tüm dünyanın sizi takip etmesi gerekmez. Size yıllık 100 TL ödeyen 1000 tane sıkı takipçiniz var ise bu yılda 100.000 TL eder. Bu yüzden herkese hitap etme zorunluluğunuz yok.



8. Ücretsiz şeyler sunun.

Takipçileriniz sizin sunduğunuz hizmet hakkında tam informasyon sahibi olmadan onlardan ücret alamazsınız. Uzun süreli pasif gelir elde etmenin en iyi yolu ücretsiz data ve hizmet sunmaktır. Takipçilerinizle aranızda uzmanlık, bilgi ve güven konusunda bir bağ kaynaklanır bu sayede.



9. İnsanlara neyin daha iyi hizmet edeceğini bulun.

Takipçi kitleniz sizin ortaya bir kıymet koyduğunuzu anlamaya başlayıp artmaya başladığında pasif gelir etme yollarınız da artar. E-kitap veya e-ders benzer biçimde dijital ürünler satabilirsiniz. Başka firmaların ürün ve hizmetinizi satıp şu demek oluyor ki satış ortaklığı yapmış olup komisyon alabilirsiniz. Yazılım üretip onu pazarlayabilirsiniz. Bir topluluk yaratıp oraya premium üyelik pazarlayabilirsiniz. İnsanlara, hangi yöntemi sevdiklerini toplumsal medya aracılığı ile direkt olarak sorun. Ne tür sorunları bulunduğunu görün ve bunu çözmek için elinizden geleni yapın.



10. Kazanç sağlamış oldukça şunu hatırlayın: Para temel motivasyonunuz olmamalı.

Başarı elde ettikçe paranın sizi yoldan çıkarmasına izin vermeyin. Satış için şahane komisyon aldığınız bir ürün, takipçilerinize kötü bir tecrübe sunarsa bu sizin aleyhinize olur, kendi ayağınıza sıkmış olmuş olursunuz kısaca.

Parayı ön plana çıkardığınız süre, satış yapmak için yalan söylemeye başladığınız vakit işin içine üçkağıtçılık girer. Bu durumu derhal gözden geçirmeniz şarttır.

Bu hataya düşmemek için temel motivasyonunuzun ne işe yaradığını bilmek oldukca önemli. Eylemsiz gelir benim için bir tek geçim kaynağı veya finansal kazanç demek değil. Evden çalışmamı elde eden bu sistem bana, çocuklarımın ilk “baba” deyişlerini ve ilk adımlarımı görme fırsatı verdi. 1 ve 4 yaşında iki çocuğum var. Zor zamanlarda beni yeni ürün ve hizmetler sunmaya yönelten, beni motive eden şey de onların varlığı.


EmojilerEmojiler